Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΔΑΣΑΚΙ ΤΗΣ ΣΠΙΑΤΖΑΣ

   Πραγματική "μεταμόρφωση" έκαναν σήμερα το πρωί ενεργοί Σύλλογοι της πόλης με συνεργασία του Συλλόγου Οικιστών Σπιάτζας, της πολιτικής προστασίας του Δήμου Πύργου και του Δασαρχείου Πύργου στο δασάκι της Σπιάτζας. 
   Στις 10:30 το πρωί είχε δοθεί το ραντεβού στην είσοδο του αλσυλλίου όπου κατεύθασαν τα πυροσβεστικά  οχήματα της πολιτικής προστασίας και με την παρουσία του προέδρου του Συλλόγου Οικιστών κου Χαράλαμπου Κλουκίνα και του Δασάρχη Πύργου κου Παναγιώτη Λάττα ξεκίνησε ο καθαρισμός.
   Ομάδες εθελοντών ξεχύθηκαν στο δάσος με τσουγκράνες , σακούλες και φορώντας γάντια άρχισαν να μαζεύουν κάθε λογής σκουπίδι. Από τα πιο μικρά χαρτάκια , μπουκαλάκια έως στρώματα , κρεβάτια, μπάζα! κλπ....
Συγκεντρώθηκε μεγάλος όγκος σκουπιδιών όπου φορτώθηκαν σε φορτηγό της πολιτικής προστασίας του Δήμου Πύργου.
   Εντύπωση έκανε και ο μεγάλος όγκος φυσιγγίων που συλλέχτηκε , κάτι που φανερώνει ότι την περιοχή επισκέπτονται κυνηγοί που πρέπει να προσέχουν περισσότερο με τα σκουπίδια που αφήνουν.
   Σε δηλώσεις του ο Δασάρχης Πύργου κ. Παναγιώτης Λάττας ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες από πλευράς δασαρχείου να ανοίξουν οι κλειστοί δρόμοι ώστε σε περίπτωση ανάγκης να υπάρχει πρόσβαση, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικιστών κ. Χαράλαμπος Κλουκίνας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα οριοθέτησης του αλσυλλίου με την τοποθέτηση περίφραξης.























Δεν υπάρχουν σχόλια: