Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΦΥΤΕΨΑΝ ΤΟ ΔΑΣΑΚΙ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα  Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 από τον Σύλλογο Οικιστών Σπιάντζας σε συνεργασία με το 1ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Πύργου και το Δασαρχείο Πύργου   δεντροφύτευση στο Αλσύλλιο της Σπιάντζας.
Η Δράση πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στις 11:00 το πρωί. Φυτεύτηκαν 450 νέα μικρά πεύκα σε τρία διαφορετικά μέρη του Αλσυλλίου από τους εθελοντές που βρέθηκαν εκεί. Στο φύτεμα συμμετείχε η ΣΕΤΗΛ ΠΥΡΓΟΥ, το 1ο Σύστημα Δασοπροσκόπων, η Εθελοντική Δράση Πύργου, το Δασαρχείο Πύργου καθώς και ο Σύλλογος Οικιστών Σπιάτζας παρέα με απλούς πολίτες που αγαπούν την Σπιάτζα και το δάσος.
Παρόν στη δράση αυτή του Συλλόγου Οικιστών και των Προσκόπων ήταν ο Δασάρχης Πύργου κος Λάττας ο οποίος έδωσε τις πολύτιμες συμβουλές του για το φύτεμα των δέντρων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικιστών κ. Χαράλαμπος Κλουκίνας δήλωσε:

"Σε συνεργασία με το 1ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Πύργου πραγματοποιήσαμε σήμερα δεντροφύτευση στο αλσύλλιο της Σπιάντζας. Πρόκειται για την πρώτη από τις περιβαλλοντικές δράσεις που έχει σκοπό να διοργανώσει ο Σύλλογός μας για την προστασία του μοναδικού “πνεύμονα ζωής” που έχει μείνει στην περιοχή. Ο Σύλλογος Οικιστών αλλά και όλοι οι κάτοικοι της Σπιάντζας είμαστε “άγρυπνοι φρουροί” για την προστασία του Αλσυλλίου από φωτιές αλλά και παράνομους υλοτόμους.
Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δασαρχείο Πύργου και τον Δασάρχη κο Λάττα για την παραχώρηση των δενδρυλλίων  στο Διοικητή της ΣΕΤΤΗΛ για τη μεγάλη βοήθεια ,στην Εθελοντική Δράση Πύργου για τη συμμετοχή της και τέλος στο γραφείο ταξιδίων“Ξυδίας Tours” για τη δωρεάν παραχώρηση πούλμαν για τη μεταφορά των Προσκόπων."

























































ο Δασάρχης Πύργου παρέα με τον Διοικητή της ΣΕΤΗΛ ΠΥΡΓΟΥ














Δεν υπάρχουν σχόλια: