Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Την Κυριακή στον Πύργο η εκδήλωση Μνήμης.
Για τους Ηλείους ήρωες της Μάχης του Πύργου(3ης Απριλίου 1821)
Τους Ηλείους ήρωες της Μάχης του Πύργου της 3ης Απριλίου 1821 θα τιμήσει η τοπική κοινωνία, μέσα από πρωτοβουλία συλλόγων και φορέων της περιοχής την Κυριακή 3 Απριλίου 2016.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το πρωί της Κυριακής

στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 195 ετών από το ιστορικό αυτό γεγονός της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Στην εκδήλωση, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού, θα τελεστεί Αρχιερατικό Μνημόσυνο από τον Επίσκοπο Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο, ενώ θα ακολουθήσει σύντομη αναφορά αναφορά στα γεγονότα της Μάχης από τους Εκπαιδευτικούς Χρυσοβαλάντη Δημητρόπουλο και Γεώργιο Κουρκούτα.

Η εκδήλωση που θα λάβει χώρα στον Ιερό Ναό αυτό της Πόλεως, έχει στόχο να τιμήσει τους γνωστούς και αφανείς ήρωες της άμυνας στην επίθεση των Τουρκαλβανών του Λάλα κατά του Πύργου, λίγες ημέρες μετά την έναρξη της Επαναστάσεως στην Ηλεία.

Η πρωτοβουλία προέκυψε ύστερα από συνάντηση εκπροσώπων των εμπλεκομένων φορέων (Εικόνες 2,3) που διοργανώνουν την εκδήλωση Μνήμης(Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, Φιλαρμονική Εταιρεία Πύργου «Απόλλων», Λαογραφικός Όμιλος Πύργου «Ηλείων Παράδοσις», Σύνδεσμος των εν Ηλεία Γορτυνίων «Γρηγόριος Ε΄», Σύνδεσμος Οπλιτών Νομού Ηλείας, Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου, Πολιτιστική Λέσχη Τραπεζικών Νομού Ηλείας, Ένωση Παλαιών Προσκόπων Νομού Ηλείας, Ομάδα Παραδοσιακών Σπόρων Πύργου, Σύλλογος Οικιστών Σπιάντζας και Δημοτική Παράταξη Πύργου «Αναγένεσις» ), με στόχο την μόνιμη τέλεση ανάλογης εκδηλώσεως κάθε χρ
όνο.





Δεν υπάρχουν σχόλια: