Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΔΑΣΑΡΧΗ ΠΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

ΜΗΝΥΜΑΤΑ  ΓΙΑ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Αγαπητέ συμπολίτη εσύ που διαθέτεις τεράστια αποθέματα μνήμης από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές του 2007, βοήθησε να μην ξαναζήσει ο τόπος μας παρόμοιες καταστάσεις. Λάβε όλα τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα προκειμένου να αποτρέψεις μια δασική πυρκαγιά.
Ενημερώσου καθημερινά για τις καιρικές συνθήκες από τις ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας και τους κινδύνους που διατρέχεις από το άναμμα μιας πυρκαγιάς. Θυμήσου μια σπίθα αρκεί να φέρει τον όλεθρο και την καταστροφή.
Λάβετε όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέσα προκειμένου να προστατεύσεις τον εαυτό σου, την οικογένεια σου και την περιουσία σου από τον εφιάλτη μιας ενδεχόμενης δασικής πυρκαγιάς.

Σεβαστείτε τις απαγορευτικές διατάξεις που αφορούν τον άναμμα μιας πυρκαγιάς και την είσοδος σας στα δάση κατά τις νυκτερινές ώρες. Το φυσικό περιβάλλον που κληρονομήσαμε έτσι πρέπει να το παραδώσουμε στα παιδιά μας.
Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα και μην αφήνεται απορρίμματα κοντά στα δάση, είναι επικίνδυνη και παράνομη ενέργεια και είναι ορατός ο κίνδυνος ανάπτυξης μια δασικής πυρκαγιάς.
Μόλις αντιληφθείς φωτιά ή καπνό μέσα στο δάσος, μην αδιαφορήσεις τηλεφώνησες άμεσα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία τηλέφωνο 199 και δώσε σαφείς πληροφορίες όπως ακριβή θέση, τοποθεσία, είδος βλάστηση, τρόπος προσέγγισης. Μην σκεφτείς ποτέ ότι κάποιος άλλος έχει ήδη ενημερώσει. Θυμήσου κάθε δευτερόλεπτο που περνά είναι πολύτιμο.
Αγαπητέ συμπολίτη θυμήσου ότι οι περισσότερες δασικές πυρκαγιές οφείλονται σε αμέλεια. Μια σπίθα αρκεί για να καταστρέψει ένα δάσος. Καταστροφή του δάσους σημαίνει καταστροφή της ίδιας της ζωής, είναι απίστευτο πόσα πράγματα μπορούν να χαθούν όταν χάνεται ένα δάσος.

                                                                                                  Ο   Δασάρχης  Πύργου
 
                                                                                                    Παναγιώτης Λάττας                                                                                      
                                                                                                        MSc Δασολόγος
                                                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια: