Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΣΠΙΑΤΖΑΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση διοργανώνει εκδήλωση την Πέμπτη 31 Ιουλίου στην περιοχή της Σπιάτζας ενάντια στις επιδιώξεις της κυβέρνησης να παραχωρηθούν εκτάσεις Γης-φιλέτα στους ιδιώτες για την εμπορευματοποίηση τους.

Τους το λέμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο: Ούτε να το σκέφτονται.
Η προστασία και αξιοποίηση του φυσικού πλούτου προς όφελος της λαϊκής πλειοψηφίας προϋποθέτει έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, μια εξουσία που θα σχεδιάζει κεντρικά την οικονομία με βάση τι είναι σε όφελος του λαού, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τις παραγωγικές – αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας και φυσικά του νομού Ηλείας.
Καλούμε το λαό της Ηλείας να παλέψει οργανωμένα έτσι ώστε να μη δοθεί σπιθαμή λαϊκής περιουσίας στους κάθε είδους «επενδυτές». Αυτό που προσδοκούν είναι να βγάλουν κέρδη και από το δικαίωμα του Ηλειακού Λαού στην αναψυχή και στις διακοπές.
Το επόμενο διάστημα θα πάρουμε όλες τις πρωτοβουλίες

που απαιτούνται έτσι ώστε να αναδείξουμε το φυσικό κάλος όλων αυτών των περιοχών και την δυνατότητα που υπάρχει, αν ο λαϊκός παράγοντας το αποφασίσει, να γίνουν χώροι λαϊκής αναψυχής και διασκέδασης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Ιουλίου στις 10:00 μ.μ. στην Σπιάντζα. Θα περιλαμβάνει:
Ομιλία από τον Χρήστο Γιάνναρο, Δημοτικό Σύμβουλο Πύργου, μέλος της Τ.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ.
Στην συνέχεια θα ακολουθήσει Λαϊκό γλέντι.
Στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο.

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Στο δρόμο βγήκαν λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Τρίτης οι οικιστές της Σπιάτζας ύστερα από τους μαύρους καπνούς που κάλυψαν την περιοχή. Τα σκουπίδια που βρίσκονται στην είσοδο του Οικισμού είχαν φουντώσει και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από τη δυσοσμία και τον καπνό.  Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική όπου κατέφθασε ένα όχημα και πραγματοποίησε κατάσβεση των φλεγόμενων σκουπιδιών.




Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΗΝ ΣΠΙΑΤΖΑ

Με την προβολή της ταινίας ''Φανερός Πράκτωρ 000'' ξεκίνησαν οι προβολές του θερινού κινηματογράφου στο δασάκι της Σπιάτζας από τον Σύλλογο Οικιστών Σπιάτζας.
Περίπου 120 άτομα παρακολούθησαν δωρεάν την ταινία.
Η επόμενη ταινία είναι στις 8 Αυγούστου 2014.
















Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΠΙΑΤΖΑ

Δίνουμε αίμα χαρίζουμε ζωή είναι το σύνθημα του Δ.Σ. Συλλόγου Οικιστών Σπιάτζας για την Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί  το Σαββάτο 9 Αυγούστου 2014 στα Γραφεία του Συλλόγου Οικιστών Σπιάτζας.  


Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΦΟΥΡΝΙΑΡΗΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παράσταση του Καραγκιόζη, από τον καραγκιοζοπαίχτη Στέφανο Παπαγεώργιου , το βράδυ της Παρασκευής 18 Ιουλίου 2014 στην πλατεία του Συλλόγου Οικιστών Σπιάτζας με το έργο << Ο Καραγκιόζης Φούρνιαρης>>.
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη. Μικροί και μεγάλοι έφυγαν ευχαριστημένοι από την παράσταση και ευχαρίστησαν το Δ.Σ. που πρόσφερε δωρεάν αυτή την παράσταση του Καραγκιόζη.
Το επόμενο ραντεβού με τον Καραγκιόζη είναι το Τετάρτη 13/8 με την παράσταση “Ο Καραγκιόζης και το στοιχειωμένο δεντρί” με ώρα έναρξη στις 9 το βράδυ.


























Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΠΙΑΤΖΑΣ 2014

Ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Συλλόγου Οικιστών Σπιάτζας για το φετινό καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Χαράλαμπο Κλουκίνα, στόχος των φετινών εκδηλώσεων είναι να ξαναγίνει η Σπιάτζα σημείο αναφοράς προσφέροντας χαρά και στιγμές χαλάρωσης σε μικρους και μεγάλους.
Με σύνθημα “δίνουμε αίμα , χαρίζουμε ζωή “ για πρώτη φορά φέτος ο Σύλλογος Οικιστών θα πραγματοποιήσει και εθελοντική αιμοδοσία.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 18/7: “Ο Καραγκιόζης φούρνιαρης” (Πλατεία)
Κυριακή 20/7: Beach Party
Τετάρτη 23/7: Θερινό Σινεμά (Ελληνική Ταινία)
Κυριακή 27/7: Beach Party
Τετάρτη 30/7: Γενική Συνέλευση (Γραφεία Συλλόγου)
 Δευτέρα 4/8: “Μαγική Βραδιά” Παράσταση Ταχυδακτυλουργού (Δασύλλιο)
Παρασκευή 8/8: Θερινό Σινεμά (Ελληνική Ταινία)
Σαββάτο 9/8: Εθελοντική Αιμοδοσία (Γραφείο Συλλόγου)
Τετάρτη 13/8: “Ο Καραγκιόζης και το στοιχειωμένο δεντρί” (Γραφείο Συλλόγου)
Κυριακή 17/8: Χορευτικές Επιδείξεις (Πλατεία)
Σαββάτο 23/8: Αποχαιρετιστήρια Συνεστίαση Οικιστών (Nταραβέρι)
Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 20:45
Ώρα έναρξης beach party: 18:00





Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΟΙ "ΗΛΕΙΟΤΕΧΝΕΣ" ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΠΙΑΤΖΑΣ

Οι "ΗΛΕΙΟΤΕΧΝΕΣ" έδωσαν μια ξεχωριστή νότα στην πλατεία της Σπιάτζας την Κυριακή 6/7/2014 από το απόγευμα και μετά με τα νέα τους χειροτεχνήματα
H ομάδα αυτή δημιουργήθηκε σαν μια προσπάθεια προώθησης των ενεργειών  ως χειροτέχνες και την άμεση επικοινωνία  με στόχο την αλληλεγγύη και τον σεβασμό στην καλλιτεχνική  έκφραση.
Δρούνε συλλογικά για να ενημερώνονται για μπαζάρ, εκθέσεις και εκδηλώσεις .