Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

10.000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ


Χάρις σε εσάς φτάσαμε τους 10.000 επισκέπτες...! στις 13:11 σήμερα το μεσημέρι. Σας ευχαριστούμε και συνεχίζουμε για το καλύτερο της Σπιάτζας..!!!

Όμως φίλοι μου Σπιατζαίοι το καλοκαίρι τελειώνει σιγά σιγά κι οι φωτογραφίες σας είναι άφθονες από την Σπιάτζα. Στείλτε τις δικές σας φωτογραφίες να δημοσιευτούν στο spiatza.blogspot.com οι στιγμές που περάσατε με την παρέα σας κοντά σε μένα.
ΤΟ e-mail ΕΙΝΑΙ spiantza@gmail.com
Σας ευχαριστούμε...!!!

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ!!!


Καλό Χειμώνα ευχήθηκαν αρκετοί παραθεριστές της Σπιάτζας που βρέθηκαν σήμερα το πρωί στην Εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος για να γιορτάσουν την Παγκόσμια ημέρα της Υψώσεως Του Τιμίου Σταυρού. Όπως κάθε χρόνο έτσι και σήμερα έγινε και η τελευταία Θεία Λειτουργία για αυτό το καλοκαίρι.

Οι οικιστές έδωσαν το επόμενο ραντεβού τους για την πρώτη Κυριακή μετά τα Θεοφάνια στις 8 Ιανουαρίου 2012, όπου εκεί θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος Αγιασμός των υδάτων στην παραλία που γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια.

Εμείς ευχόμαστε σε όλους τους Σπιατζίτες καλό χειμώνα,αν και ο καιρός μας θυμίζει καλοκαίρι, και θα τους κρατάμε συντροφιά μέσα από αυτή την σελίδα μέχρι το επόμενο καλοκαίρι με διάφορα γεγονότα από τη Σπιάτζα.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΛΙΜΝΗ ΜΟΥΡΙΑΣ


Λίγο μετά τις τρεις σήμερα το μεσημέρι ξέσπασε νέα πυρκαγιά στο χώρο της πρώην λίμνης Μουριάς. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα σε καλάμια, μπάζα και σκουπίδια,αφού χρόνια τώρα ο καθένας αφήνει εκεί ότι μπορεί και ότι δεν χρειάζεται. Η φωτιά ξέσπασε σε κοντινή απόσταση από τα πρώτα σπίτια  και γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο, από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Ακόμα οι μικρότερες εστίες που έκαναν την εμφάνισή τους κατασβήστηκαν άμεσα.
Τα τελευταία χρόνια από νωρίς τις πρώτες ημέρες του καλοκαιριού, μα κυρίως το Σεπτέμβριο «άγνωστοι» βάζουν φωτιά και καίνε εκτάσεις στην περιοχή με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να κάνει συχνά δρομολόγια προς τα εκεί.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗ ΣΠΙΑΤΖΑ

Τυχερή μέσα στην ατυχία της ήταν η ιδιοκτήτρια αυτοκινήτου που σήμερα το πρωί το είδε με το σύζυγό της, να καταπλακώνεται από τον κορμό ευκαλύπτου στην περιοχή της Σπιάντζας.
«Είχε άγιο» που δεν βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο, καθώς το όχημα υπέστη σημαντικές ζημιές. Αμέσως κάλεσε σε βοήθεια την Πυροσβεστική Υπηρεσία που έφτασε στο σημείο με δύο πυροσβέστες για να κόψει τα τμήματα του δέντρου που είχαν καταπλακώσει το αυτοκίνητο, ώστε να μπορέσει η ιδιοκτήτρια να το μετακινήσει από εκεί.

Μικρότερης έκτασης ζημιές προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο συγγενικού της προσώπου που ήταν σταθμευμένο ακριβώς δίπλα. Η ίδια τόνισε πως θα αναζητήσει τις ευθύνες από όπου και αν αυτές αναλογούν για τη ζημιά που υπέστη.
ΠΗΓΗ:ilialive.gr

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Δύο πυρκαγιές στη Σαρακίνα

Σε δύο μέτωπα δίνουν μάχη οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην περιοχή της Σπιάντζας, όπου ξέσπασαν πριν από λίγο ισάριθμες πυρκαγιές.Στα δύο περιστατικά συμμετέχουν στην κατάσβεση και οχήματα του δήμου και εθελοντικών ομάδων. Η πρώτη πυρκαγιά έκανε την εμφάνισή της στην περιοχή της Σαρακίνας λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι, κοντά στον παραλιακό οικισμό. Κίνδυνος δεν υπήρξε όμως καθώς οι άνεμοι έσπρωχναν τις φλόγες σε αντίθετη κατεύθυνση.
Λίγη ώρα αργότερα ένα σύννεφό καπνού, έκανε την εμφάνισή του δυτικότερα σε σημείο όπου έχει γίνει παράνομη εναπόθεση σκουπιδιών. Γρήγορα και εκεί η φωτιά πήρε διαστάσεις με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επεμβαίνουν και να προχωρούν αυτή την ώρα στην κατάσβεση.
Παράλληλα διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που άναψαν τις φωτιές αυτές, αφού όλα δείχνουν πως πρόκειται για εμπρησμούς.

Πηγή: ilialive.gr





Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Γ.Σ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΗΛΕΙΑ

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011 στις 7:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Παραλιακών Συλλόγων Ν. Ηλεία.
  Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου Οικιστών Σπιάτζας, που βρίσκονται στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος, όπου εκεί θα συζητηθούν θέματα τα οποία απασχολούν τους παραλιακούς Συλλογούς Ν. Ηλείας καθώς και των οικιστών αυτών.

 Στη Γ.Σ. συμμετέχουν όλα τα Συμβούλια των οργανωμένων Συλλόγων των παραλιακών οικισμών Νομού Ηλεία.