Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Ξεκίνησαν οι διακοπές μας στη Σπιάτζα από το Σάββατο.



Αρκετοί είναι οι λουόμενοι που έχουν κατέβει στα εξοχικά τους για τις καλοκαιρινές διακοπές. Από αύριο που τελειώνουν οι εξετάσεις στα Γυμνάσια και στα Λύκεια, αναμένεται η Σπιάτζα σιγά – σιγά να γεμίσει. Ήδη αρκετοί έχουν αρχίσει τα μπάνια τους εδώ και μέρες μιας και ο καύσωνας μας επισκέφτηκε νωρίς εφέτος.

Πριν από λίγες ημέρες οι φίλοι και τα μέλη του Πολιτιστικού Κέντρου του ΟΤΕ στα πλαίσια της εορτής του περιβάλλοντος παρέα με οικιστές της Σπιάτζα καθάρισαν την παραλία. Πριν από ένα περίπου μήνα ο Δήμος Πύργου έλεγε πως ξεκίνησε εκστρατεία για την καθαριότητα των παραθαλασσίων οικισμών, μιας και κάθε χρόνο φιλοξενούνται αρκετοί πολίτες του Δήμου και όχι μόνο. Καλή η πρωτοβουλία αυτή και αξίζει χίλια μπράβο!!!

Μάλλον όμως ο Δήμος ξέχασε αυτή την υπόσχεση και δυστυχώς η είσοδος της Σπιάτζας καθώς και οι κεντρικοί της δρόμοι παρουσιάζουν μια αθλία κατάσταση σκουπιδιών. Από το Σαββάτο που είμαστε εδώ τα σκουπίδια έχουν αρχίσει να αυξάνονται μέρα με τη μέρα αντί να μαζεύονται. Ελπίζουμε σύντομα ο Δήμος Πύργου να στείλει ένα απορριμματοφόρο για να τα μαζέψει για λόγους υγείας ,αφού από αύριο αναμένουμε μίνι καύσωνα στην Ηλεία, και για λόγους αισθητικής.

Τώρα όσοι γυρίσουν και πουν γιατί να μαζέψουν τα σκουπίδια αυτών που μένουν αυθαίρετα και καταπατούν τη δημόσια γη, η απάντησή μας είναι ότι αρκετοί που έχουν οικόπεδα στη Σπιάτζα είναι εκεί πάνω από 40 χρόνια και ότι πληρώνουν κανονικά την ΔΕΗ με τα δημοτικά τέλη και τον Φ.Π.Α προς το κράτος. Άρα από τη στιγμή που πληρώνουν δημοτικά τέλη μέσα από τη ΔΕΗ, απαιτούν και την καθαριότητα του οικισμού για ένα καλό καλοκαίρι.

Ελπίζουμε πως ο Δήμος θα ακούσει το αίτημά μας και θα βοηθήσει αυτό το καλοκαίρι οι γειτονιές της Σπιάτζας να μην είναι γεμάτες σκουπίδια.

Καλό Καλοκαίρι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: